ЦСКА-София с първи стъпки за нов стадион, Ганчев взе “АРЕНА ЦСКА” от Инджов

ЦСКА-София има намерение да строи стадион. Поне това показват последните действия на собствениците на червените. Преди няколко дни ЦСКА-София е придобил дружеството “АРЕНА ЦСКА” ЕООД, видя Sportal.bg.

Въпросното дружество е с предмет на следната дейност: управление на строителни и инвестиционни проекти, строителство, цялостни инвестиции и реконструиране на спортни и обществени съоръжения и сгради, организиране и осъществяване на монтажно-строителна дейност в България и чужбина, строителна индустрия, дизайн на спортни съоръжения и недвижими имоти, проучване, проектиране и инженеринг в областта на строителството, управление и ескплоатация на спортни съоръжения, хотели, ресторанти и други туристически и обществени заведения, както и всякаква друга стопанска дейност, незабранена със закон.

Капиталът на дружеството е 2 лева и е внесен чрез парична вноска.

Любопитен факт е, че доскоро едноличен собственик на капитала на “АРЕНА ЦСКА” ЕООД бе Юлиян Инджов, а управител – Роксана Шахънска.

Сега бизнесменът е прехвърлил дружеството на ЦСКА-София, а негов нов управител е приближената до Гриша Ганчев Искра Григорова. Именно тя е собственик и на фирмата “Ред Енимълс”, която спечели активите и емблемата на фалиралия ЦСКА за сумата от 8 млн. лева.

Все още не е ясно дали ЦСКА-София има осигурено финансиране за нов стадион, който обаче няма как да бъде построен на мястото на “Армията”. Причината е, че в “Борисовата градина” са забранени подобни мащабни строежи, а могат да се извършват само ремонтни дейности.

Преди време се появи информация, че финансирането ще дойде от държавата, но и това е малко вероятно, тъй като е забранено от закона – правителството да подари 30-40 милиона лева на частно дружество, което да си направи стадион с прилежащи магазини, кафета и ресторанти, от които да изкарва пари.

Спорт – Източник: Спортал.бг

Свързани новини

Sport

Богдан Вашчук: Напускам България с неприятно чувство

Sport

Хубчев даде почивка на основната група, Костов и Мазурек тренират отделно (снимки)

Sport

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.